SÄÄNNÖT 

 Vuoden Koira- kilpailuihin saavat osallistua LKH:n jäsenen omistamat koirat. Koiralla voi olla useampi ohjaaja, ja ohjaaja voi osallistua useammalla koiralla. Lähetä kertyneet pisteet (+ kopio kilpailukirjasta tai näyttelyarvosteluista, mikäli ei näy koiranetissä) os. 

 minna.vainionp44@gmail.com

tammikuun loppuun mennessä. Myös valionarvon (KVA, TVA tai varjovaliot) saavuttaneet koirat palkitaan, eli toimita Minnalle kopio valionarvon vahvistuksesta. 

Palkinnot jaetaan vuosikokouksen yhteydessä helmikuussa. 

 


 

VUODEN PALVELUSKOIRA 

 Tittelin saa vuoden aikana eniten pisteitä virallisissa kilpailuissa saanut koirakko. Huomioon otetaan 3 parasta tulosta + lisäpisteet 

 

 TULOS 

  

ALO I 5p     II 4p    III 3p 

AVO I 8p    II 7p    III 6p 

VOI I 11p    II10p    III 9p 

FH1    5p 

FH2    11p 

 

Lisäksi osallistumisesta kilpailuun (hyväksytty tulos) +1p,

SM-kilpailuun +6p,

PM-kilpailuun +4p,

rotumestaruus kilpailuun +1p,

KV-kilpailuun +1p.

Käyttätymiskoe (BH) hyväksytty tulos +1p 

 


 

 

VUODEN PELASTUSKOIRA 

 LKHn hallitus kokouksessaan 24.1.2010 päätti muuttaa tämän kilpailun sääntöjä. 

 -Koska vapaahtoisessa pelastustoiminnassa ei kilpailla sijoituksista, eikä jaeta pisteitä, vuoden pelastuskoira nimetään jatkossa hallituksen päätöksellä. Kriteerit ovat yhtä jalot kuin toiminnan tarkoituskin. 

 Vuoden pelastuskoira valitaan ehdotusten perusteella, eli voit ehdottaa suosikkiasi joko kirjallisesti tai sähköpostilla jollekin hallituksen jäsenelle, liitä mukaan perustelut. voit ehdottaa myös omaa koiraasi. 

 


 

 

 VUODEN TOKOKOIRA 

 

Tittelin saa vuoden aikana eniten pisteitä virallisissa kilpailuissa saanut koirakko. Huomioon otetaan 3 parasta tulosta +lisäpisteet 

 

TULOS 

 

     ALO    AVO   VOI     EVL  

I     3 p     6p       9p       12p 

II     2p     5p        8p      11p 

III    1p     4p        7p       10p  

 

lisäksi osallistumisesta kilpailuun (hyväsytty tulos) +1p,

SM-kilpailuun +6p,

PM-kilpailuun +4p,

rotumestaruus kilpailuun +1p,

KV-kilpailuun +1p 

 


 

VUODEN TULOKAS 

 Tittelin saa vuoden aikana eniten pisteitä virallisista kilpailuista kerännyt ko. vuonna KILPAILEMISEN ALOITTANUT KOIRAKKO. Mukaan voi laskea tulokset kaikista lajeista. Poikkeuksen muodostaa BH-koe, edellisvuonna suoritettua koetta ei lasketa kilpauran aloitukseksi. Jos kisaura aloitetaan samana vuonna kuin BH-koe on suoritettu, Bh-kokeen voi laskea sen vuoden pisteisiin. 

 


 

 MOPEN MALJA

 

Mopen Malja on kiertopalkinto, joka luovutetaan vuodeksi kerrallaan. Mopen Maljan saa vanhin koira, joka on osallistunut Suomen Kennelliiton tunnustamaan kokeeseen saavuttaen hyväksytyn tuloksen. Koiran ikä koepäivänä ratkaisee. Koiran omistajan tai ohjaajan tulee olla Lapuan Koiraharrastajien jäsen. Palkinto kiertää kymmenen vuotta, minkä jälkeen se palautetaan lahjoittajalle. Palkinnon saaja huolehtii koiran nimen ja iän sekä koemuodon kaiverruttamisesta palkintoon (esim. Molenaar’s Mopneus 8 v 11 kk 28 pv PAHA). 

 

Saatteeksi 

 

Olen lahjoittanut Mopen Maljan ensimmäisen koirani Mopen (Molenaar’s Mopneus s. 16.9.1988) muistoksi sekä juhlistaakseni omaa kahtakymmentä vuottani koiraharrastuksen parissa. Mopen Maljan tarkoituksena on myös kannustaa iäkkäämpienkin koirien omistajia harrastamaan ja treenaamaan koiriensa kanssa. 

 

25.2.2008 Lapualla 

 

Sirpa Ahola 

 


 

 

VUOSIKOKOUKSESSA PALKITAAN KAIKKI EDELTÄVÄNÄ VUONNA TOKO-, PK-, tai PEKO- KOULUTUSTUNNUKSEN SAANEET KOIRAKOT, JOIDEN IHMISPUOLISKO ON LAPUAN KOIRAHARRASTAJIEN JÄSEN! ILMIANNA ITSESI TAI SEURATOWERISI SÄHKÖPOSTILLA OSOITTEESEEN Minna.vainionp44@gmail.com ja sama käytäntö kuin muissakin, jos tulos ei vielä näy koiranetissä, postita kopio kilpailukirjasta Minnalle em. osoitteeseen